A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

A kupadöntő a tét Debrecenben

2017. december 27. szerda
 

A képlet egyszerű: aki nyer, az ott lesz a legjobb nyolc között.

DEAC – KTE-Duna Aszfalt

Debrecen, Oláh Gábor utca sportcsarnok, csütörtök, 18:30

Játékvezetők: Földházi Tamás, Kapitány Gellért, Hervay Tibor

MKOSZ ellenőr: Pázsitka Ferenc

Két bravúrral a hátunk mögött készülhettünk a csütörtöki, igen nagy téttel bíró Debrecen elleni összecsapásra. Előbb Kaposváron arattunk hosszabbítás után 66-64-es győzelmet, legutóbb pedig az egyik legnagyobb bajnokaspiráns, a Falco ellen nyertünk a Messzi István Sportcsarnokban 92-81-re.

Lélektanilag ez a két siker nagy löketet adhat a csapatnak, amire szükség is lesz, hiszen amellett, hogy a bajnokság szempontjából is igen fontos ez az összecsapást, arról is dönt, hogy melyik fél lesz ott a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Amennyiben nyerünk, garantált a szereplésünk, ha viszont nem sikerülne a győzelem, akkor számolgatnunk kellene.

Nem túlzás azt állítani, hogy aktuális ellenfelünk a bajnokság legnagyobb meglepetéscsapata. Annak ellenére, hogy a DEAC újoncként vágott neki a szezonnak, 6-6-os mérleggel jelenleg a tabella hetedik helyén áll. Nyáron sikerült megtartania a Debrecennek Jahmal Jonest, mellé pedig érkezett Szegedről Ivan Lilov, továbbá leigazoltak egy amerikai magasembert, Isiah Armwoodot. Molnár András, Farkas Attila, Bognár Kristóf és Velkey János már évek óta bizonyítanak a magyar bajnokságban, Berényi Sándor együttese tehát csak papíron újonc, a kerete ennél jóval erősebb.

Megkérdeztük csapatkapitányunkat, Wittmann Krisztiánt, hogy miként emlékszik vissza a Falco elleni bravúrra, valamint kíváncsiak voltunk arra is, hogy hogyan készült a csapat a DEAC ellen.

 

-Örültünk a győzelemnek, fontos volt ez a mérkőzés, hazai pályán talán most játszottunk legjobban. Mindenki hozzátett a sikerhez, azokban a szituációkban, amikben eddig nem sikerült jó megoldást találnunk, ott a Falco ellen jó megoldást találtunk. A kupa szempontjából is nagy jelentőséggel bírt ez a találkozó, ahogyan a következő, Debrecen elleni mérkőzés is. Már karácsony előtt megkezdtük a felkészülést, egy kicsit videóztunk. Megnéztük azokat a figuráikat, amelyeket a legtöbbet játsszák. Ugyanúgy készültünk a DEAC ellen, mint az összes többi meccsre, a bajnokság szempontjából is fontos ez az összecsapás. Hazai pályán jó csapat a Debrecen, idegenben is jól játszott. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindenképpen nyerni szeretnénk – mondta Wittmann Krisztián.