A KTE KOSÁRLABDA KLUB KFT. HIVATALOS OLDALA

KTE - DUNA ASZFALT

Tippmix pro

Névadó szponzor

Kiemelt támogató

ALL STAR GÁLA

All Star Budapest 2017

EUROBASKET 2017

FIBA EURO 2017

Karácsonyi ajándék: nagy győzelem a Falco ellen

2017. december 21. csütörtök
 

Jó hangulatú mérkőzésen nyertünk egy bajnokesélyes csapat ellen.

KTE-Duna Aszfalt – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 92–81 (19–14, 25–20, 17–23, 31–24)

KTE: Pongó 9/6, Thompson 20/3, Djerasimovic 12, Dramicanin 21/6, Karahodzic 8. Csere: Wittmann 13/9, Horváth K. 4, Molnár M. 5.

Falco: Govens 12/6, Perl 15/6, Norfleet 18/9, Pustahvar 7/3, Zigeranovic 9. Csere: Váradi 8/6, Borisov 10, Tóth N. 2.

 

Jól kezdtük a találkozót, Dramcanin után Thomspon talált be két alkalommal (6-0). Govens szerezte az első szombathelyi pontokat, távolról talált be a már magyar állampolgársággal is rendelkező játékos, azonban jött a válasz Pongótól (9-3). Uraltuk a játékot az első negyedben, végül 19-14-re vezettünk tízpercnyi játék után.

 

Javult a Falco játéka a második etapban, Perl büntetőivel két pontra jött fel ellenfelünk (25-23), ám egy 9-0-s futást produkálva újfent megnyugtató előnybe kerültünk (34-25). Váradi triplájával zárkózott a Falco (36-30), Dramicanin és Horváth dupláival viszont kétszámjegyűre nőtt a különbség (40-30). Pustahvar és Norfleet kosaraival jött közelebb a Szombathely, Wittmann viszont hidegvérrel értékesített egy hármast az utolsó pillanatban, így 44-34-es előnnyel mehettünk a nagyszünetre.

Jól kezdte a meccs második felét Sekulovic együttese, mi pedig egy kicsit bennmaradtunk az öltözőben. Perl triplájával egyre jöttek fel, Govens büntetőivel a vezetést is átvették (47-48). Sikerült viszont felzárkóznunk, mi több, a vezetést is átvettük, 61-57-tel fordulhattunk rá a záró etapra.

Govens duplájára Wittmann válaszolt kintről, jól pörögtünk, jó ritmusban játszottunk, Karahodzic büntetőivel 73-63-ra vezettünk. Kiváló hangulat volt a Messziben, mindenki nagyon akarta ezt a győzelmet. Próbálkozott a Falco, de érezhető volt a csapaton, hogyha bármi áron is, de megnyerjük ezt az összecsapást. Thompson óriási zsákolása tette fel az „I”-re a pontot, végül 92-81-es győzelmet arattunk.

Forray Gábor: -Gratulálok a játékosaimnak, örömet szereztek a szép számmal kilátogató szurkolóknak. Amit elterveztünk a héten, azt maradéktalanul megvalósítottuk. A Falco nagyon jó csapat, azzal kerekedtünk fölé, hogy a mérkőzés elejétől sokkal élesebbek és agresszívabbak voltunk. Harmincnégy pontot kaptunk az első félidőben, pedig ők a bajnokság egyik legjobb támadócsapata. A nagyszünetben változtattak, kihasználták a hibáinkat és átvették a vezetést. Büszke vagyok a fiúkra, tudtunk újítani, ez nem mindig volt ránk jellemző. Látszik a fejlődés a játékunkon, visszavertük a Falco rohamát. Szerettünk volna a fenyőfa alá egy igazán nagy skalpot tenni, ez a vágyunk sikerült. Ma még kicsit mosolygunk, holnap pedig folytatjuk a munkát.